Päivi Stolt  - Psykiatrinen erikoissairaanhoitaja - Seksuaaliterapeutti NACS -   YET Psykoterapeutti


seksuaaliterapeutti viivan kuva
seksuaaliterapeutti sivun kuva kukasta

Seksuaaliterapeutti.net

Parisuhdeongelmat

Seksuaalisuus ja sen toteuttaminen on hyvin yksilöllistä ja monimuotoista. Seksuaaliongelmat ovat hyvin subjektiivinen eli omakohtainen käsite. Jos eletään parisuhteessa, on huomioitava myös kumppani.

Tärkeää rakastelussa on halukkuus eli libido ja tämän avulla on mahdollista kokea kiihottuminen aina orgasmin asti.

seksuaaliterapeutti viivan kuva
Parisuhteessa elävillä muodostuu toisinaan ongelmaksi halun määrän erilaisuus ja silloin usein tarvitaan ulkopuolista apua tilanteen selvittämiseksi molempia kunnioittavalla tavalla. Seksi ei koskaan saisi olla vallan väline, kiristyskeino tai pakko.

 

Parisuhteen ongelmat yleensä liittyvät esimerkiksi kommunikointiin, seksiin ja rahaan. Kaikki pariskunnat törmäävät joskus ongelmiin. Ne on kuitenkin helpompi selvittää, jos niihin osaa varautua etukäteen ja tietää, kuinka niiden kanssa kannattaa toimia.

Käykö mielessäsi eroajatuksia? Kangerteleeko perhe-elämä ja parisuhde? Tuntuuko elämä rankalta, eikä keskusteluyhteys kumppaniisi toimi? Elämässä on liikaa riitaa ja ristiriitoja ja oma kompassi tuntuu olevan kateissa? Monen mielestä juuri keskeneräisessä tilanteessa eläminen on kaikkein rankinta. Etenkin silloin, kun asiat junnaavat paikoillaan, eikä osata päättää erotaanko vai ei. Molemmat tai toinen osapuoli voi kokea jatkuvaa tyytymättömyyttä suhteessa, mutta asioita ei ehkä niiden kipeyden vuoksi haluta viedä eteenpäin.